Beagle

Så tidigt som på 1400-talet dokumenterades beagle första gången som rasnamn. Ordet beagle tror man kommer från det keltiska namnet beag som betyder liten. Enstaka beaglar importerades till Sverige i början på 1900-talet. Sedan 1950-talet har beaglen använts som ensamjagande hund på hare rådjur och räv.

Beaglen är en glad, vänlig och livlig hund. Som jakthund är rasen målmedveten, uthållig, modig mycket aktiv och utrustad med ett stabilt temperament. Rasen anses mentalt och fysiskt vuxen vid ett och ett halvt till två års ålder. Man måste komma ihåg att beaglen i grunden är en utpräglad jakthund. Rasen kräver därför en fast hand då den både är envis och självständig i sitt arbete. Det gäller att tidigt lägga grunden i vardagslydnaden och tänka på att inte låta hunden jaga för hårt innan den nått fysisk och psykisk mognad.

Pälsen ska vara kort och tät och ge gott skydd mot väder och vind Pälsvården är minimal och det räcker att torka av hunden med en trasa eller duscha av pälsen med vatten om det behövs. Mankhöjden ligger mellan 33-40 cm, vikten 12-15 kg livslängd 12-15 år..

Beagle är en utmärkt kombination av jakt-och familjehund.

Änglahedens Hunting Disa SE39578/2012 J
MLS-testad fri
Disa är dotter till Tail tips Flower Power (Tessie) och hennes pappa är framgångsrika Dynamic Flyer's Posh Teddy (Svend-Hermand)
DKCH DKJCH CIE KLBCH KLBV11+12 RLD-N DKV12 DKKV12 LDSGTHÜ13
DKK reg. no. DK16615/2009.

Disa har mycket stor jaktlust, hon har haft många fina drev på rådjur och hare
Disa har fått excellent på utställning och även gått jaktprov med en 1:a på rådjurÄnglahedens Hunting Lykka
MLS- testad fri och Lafora fri. Lykka är dotter till Änglahedens Hunting Disa.

Hon jagar rådjur och hare.
Whisborne Wild Venture / Sola